Tarieven & Vergoedingen - Psychologiepraktijk - Psycholoog Ekeren

Published Mar 13, 22
7 min read

Terugbetaling Psycholoog - Psycholoog Ekeren

Home » Wat kost een psycholoog? Natuurlijk wil jij zo snel mogelijk de juiste hulp. Daarom werken wij met zelfstandige psychologen zonder wachtlijst en is een verwijsbrief van de huisarts of GGZ niet nodig. De kosten die je betaalt voor een consult bij een psycholoog hangen af van verschillende factoren, zoals jouw verzekering.

Wij helpen je met de best passende hulp, maar ook met alle relevante informatie over wat een psycholoog kost. Wil jij duidelijkheid over de kosten in jouw situatie? Stuur ons een bericht of bel wij beantwoorden al jouw vragen. Sessieduur Over het algemeen betaal je bij onze psychologen een tarief per afspraak en niet per uur.

We maken onderscheid tussen korte en lange sessies. Een korte sessie duurt tussen de 45 en 60 minuten, een lange sessie duurt tussen de 75 en 90 minuten. Tijdens het intakegesprek bepalen jij en jouw psycholoog welke sessielengte past bij jouw behandeling. Als de therapie met meerdere personen is, adviseren we een langere sessie.

Tarieven - Online Psycholoog Antwerpen - Psycholoog Ekeren

Kosten psycholoog De tarieven zijn onder andere afhankelijk van het type consult. Als jij samen met je partner in relatietherapie gaat is dit duurder dan wanneer je alleen in therapie gaat. Daarnaast is een hoger tarief voor een afspraak buiten kantoortijden gebruikelijk, maar dit wordt niet altijd gerekend. Onze psychologen werken met dezelfde tarieven zodat het overzichtelijk blijft.

Dit voorkomt dat je voor verrassingen komt te staan. psycholoog ekeren. Vergoeding zorgverzekering Elke situatie is anders, maar de laatste jaren worden er steeds minder behandelingen voor psychische klachten vergoed vanuit de zorgverzekering. Het is daarom goed om bij jouw verzekering na te gaan of je recht hebt op een vergoeding voor een behandeling.

misschien is er een vergoeding mogelijk via jouw werkgever. Zeker als klachten te maken hebben met werk, of van invloed zijn op je werk kan dit voordelig zijn voor jou én je werkgever. Lees hier hoe dit werkt. Tarieven e-mail of telefonisch consult Er zijn ook psychologen die nog andere typen consulten gebruiken, zoals een e-mailconsult of telefonisch consult.

Ik Wil Naar De Psycholoog, Wat Nu? - Psycholoog Ekeren

Uiteindelijk betaal je voor de tijd die de psycholoog aan jou besteedt. Tarieven voor online therapie Online therapie is iets wat de laatste jaren een vogelvlucht neemt. Door middel van videobellen kun je in behandeling bij een psycholoog naar keuze, ook als deze behandelaar niet bij jou in de buurt behandelt.

Wij vinden het belangrijk dat alles duidelijk voor jou is.

De wachtlijsten voor psychologen zijn momenteel heel erg lang. Al voor het ontstaan van de coronacrisis vonden immers steeds meer mensen de weg naar een psycholoog, en de coronacrisis deed dat aantal alleen maar stijgen. Betekent een betere toegang tot psychologen niet dat die rijen nog langer zullen worden? Volgens Nady Van Broek, hoogleraar emeritus klinische psychologie aan de KU Leuven en voorzitter van de federale raad van klinische psychologen en orthopedagogen, niet. psycholoog ekeren.

Een Bezoek Aan De Psycholoog: Hoeveel Kost Dit?* - Psycholoog Ekeren

"Als je lang moet wachten en de zaak wordt complexer dan duurt het ook veel langer voordat je dat weer kan rechtzetten. Als je snel kan gaan, is de kans groter dat je er binnen een afzienbare tijd vanaf bent. Zo komt er meer ruimte voor andere mensen." .

Voor 11 Euro Naar Psycholoog: Vanaf Dit Najaar 4 Tot 8 Sessies ... - Psycholoog EkerenKosten - Geen Wachtlijsten - Direct Psycholoog - Psycholoog Ekeren

"Vorig jaar werd ik opgenomen in de kinderpsychiatrie" Anoniem (14) Naar de psycholoog 11-24 Met wie kan ik praten over hoe ik mij voel? Down door Awel 11-24 Gratis en anoniem naar de psycholoog, kan dat? Naar de psycholoog door Te Gek 11-24 Hoe zet ik de stap naar een psycholoog? Naar de psycholoog door Te Gek 11-24 .

Voor volwassenen Per zitting wordt 50 procent van het betaalde honorarium terugbetaald, met een . Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75 procent van het honorarium terugbetaald, met een maximum van 15 euro. Als CM-lid kan je rekenen op per leven. Er wordt slechts één zitting per dag terugbetaald.

Wat Zijn De Kosten Van Burnout Behandeling? Wie Betaalt De ... - Psycholoog Ekeren

Terugbetaling Psycholoog: Overzicht Per Ziekenfonds - Psycholoog EkerenVergoeding Geestelijke Gezondheidszorg (Ggz) - Psycholoog Ekeren

Deze moeten plaatsvinden via een beveiligd online communicatiekanaal dat de minimale voorwaarden en gebruiksregels voor veilige communicatie waarborgt, zoals vermeld op het e, Health-platform. Voorwaarden kind of jongere is lid van CM; kind of jongere geeft recht op kinderbijslag of is ingeschreven als kind persoon ten laste op de dag van de eerste sessie.

Psychotherapie - Psycholoog EkerenWat Betaal Je Voor Een Therapeut? - Psycholoog Ekeren

De psychologische of psychotherapeutische behandeling gebeurt door: een klinisch psycholoog met FOD-visumnummer; een klinisch orthopedagoog met FOD-visumnummer; een psychotherapeut die voldoet aan de erkenningsvoorwaarden van de FOD. waarvoor al een terugbetaling is vanuit de verplichte ziekteverzekering; in een verzorginstelling; door centra voor geestelijke gezondheidszorg, centra voor leerlingenbegeleiding, revalidatiecentra, Kind & Gezin, het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, diensten Maatschappelijk Werk, onderwijsinstellingen, justitieel welzijnswerk of bijzondere jeugdbijstand; waarbij de patiënt niet aanwezig is of geen contact heeft via een digitaal platform.

Voor alle leden van het VNZ, ongeacht de leeftijd. Voorwaarden Je krijgt geen tegemoetkoming via de verplichte ziekteverzekering De begeleiding gebeurt door een: Master in de orthopedagogie of psychologie Orthopedagoog of psycholoog die beschikt over een visum van FOD Volksgezondheid Psycholoog die is aangesloten bij de psychologencommissie Seksuoloog die is aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie Hoe word je terugbetaald? Bezorg ons via de post, of via een van onze kantoren of postbussen: Een eigen attest van de psycholoog, seksuoloog of orthopedagoog, Wij kijken alles na en storten de tussenkomst zo snel mogelijk op je bankrekening.

Kosten Bij Intakegesprek Met Psycholoog Zijn Terecht In ... - Psycholoog Ekeren

Psychologische Dienst - Erkende Psycholoog Nodig? - Psycholoog EkerenVergoeding Geestelijke Gezondheidszorg (Ggz) - Psycholoog Ekeren

Voorwaarden Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je ledenbijdrage. Maximaal 1 prestatie per dag. De therapie gebeurt bij een psychotherapeut/psycholoog die lid is van een door het ziekenfonds erkende beroepsvereniging of beschikt over een visum afgeleverd door de FOD Volksgezondheid. psycholoog ekeren. Er is geen tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering voor de sessie.

Recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je tot 30 euro terugbetaald. Voor volwassenen We betalen 50 % terug, voor maximaal 12 consultaties per jaar. Recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je tot 15 euro terugbetaald. Voorwaarden Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je ledenbijdrage. Maximaal 1 prestatie per dag.

Er is geen tussenkomst van de verplichte ziekteverzekering voor de sessie. Bijkomende voorwaarde voor terugbetaling bij kinderen: er is recht op kinderbijslag. Terugbetaling Download het terugbetalingsformulier. Vul zelf je gegevens in en laat de rest invullen door je psycholoog. Bezorg het ingevulde formulier aan ons ziekenfonds via het loket of via een van onze brievenbussen.

Vergoeding Psycholoog (Ggz) - Dit Krijg Je Vergoed - Psycholoog Ekeren

Recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je tot 30 euro terugbetaald. Voor volwassenen We betalen 50 % terug, voor maximaal 12 consultaties per jaar. Recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je tot 15 euro terugbetaald. Voorwaarden Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je ledenbijdrage. Maximaal 1 prestatie per dag.

Recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je tot 30 euro terugbetaald. Voor volwassenen We betalen 50 % terug, voor maximaal 12 consultaties per jaar. Recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je tot 15 euro terugbetaald. Voorwaarden Je bent lid van ons ziekenfonds en betaalde je ledenbijdrage. Bijkomende voorwaarde voor terugbetaling bij kinderen: er is recht op kinderbijslag.

Sociale mutualiteit van Brabant of FSMBVoor alle leden van FSMBOns ziekenfonds verleent een terugbetaling van 20 euro per zitting bij een psycholoog. Het aantal tussenkomsten is beperkt tot 8 zittingen per kalenderjaar. Voorwaarden Je moet lid zijn van de Socialistische Mutualiteit van Brabant. Je bijdrage voor de aanvullende verzekering moet correct betaald zijn.