Online Kopen: Zo Shop Je Veilig Online - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Published Jul 03, 22
6 min read

Een Webshop Starten In 10 Stappen - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Studio Calypso™

Paardenmarkt 20, 2000 Antwerpen
03 290 03 03
Webshop laten bouwen

Daarnaast kunnen er functionaliteiten aan- of uitgezet worden. Hier zie je een voorbeeld van een template en de webshop die we er van gemaakt hebben. Je ziet wat een verschil het is en hoe veel er aan te passen is aan een template om de webshop naar je zin te krijgen.

Als je een webshop laat maken, kan je natuurlijk zelf over de lay-out beslissen. Het is uiteindelijk jouw webshop en je bent vrij om te laten maken wat je zelf wilt of in gedachten hebt. Meestal begint het met een gesprek over wat je zelf wilt. Een webdesignbureau, zoals Flux Webdesign, begint dan met het maken van de webshop en zal tussendoor jouw feedback vragen.

Hier kan je alvast een voorbeeld van een webshop gemaakt door Flux vinden. Om te beginnen kan je eens online op zoek gaan naar andere webshops. Je kan zo al een idee krijgen over de stijl waarin je jouw webshop wilt maken. De voorbeelden die je dan ziet kan je ergens opslaan en elementen van overnemen.

Webshop Beginnen? Deze Expert Geeft Concrete Tips! - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Woocommerce Webshop Maken: Wat Heb Je Nodig? - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.comWebshop Laten Maken - Professioneel Eindresultaat - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Probeer eens een product te kopen en bekijk hoe de weg van het op zoek gaan naar een product tot de betaling verloopt. Het is belangrijk dat je het zo gemakkelijk mogelijk maakt voor de bezoekers. Het moet duidelijk zijn wat waar staat en dat kan je doen via een goede structuur van het menu.

Daarom moet je de webshop opsplitsen in categorieën. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt met kleren, kan je dit opsplitsen in categorieën als vrouw, man, kind. Het is niet enkel goed voor de gebruikers maar ook voor Google. Als je dit doet, kan Google mensen die iets zoeken ook gerichter sturen.

Als je een ander product hebt van kleding en je niet goed weet welke categorieën je moet maken, kan je altijd een keyword planner raadplegen. Je kan zo zien wat mensen die dat product zoeken als zoekwoord gebruiken en hier een beter beeld over krijgen. Je moet de klanten een reden geven waarom ze bij jouw webshop moeten kopen en niet bij een andere.

17 Krachtige Manieren Om Je Woocommerce-webshop Sneller ... - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Een USP is een Unique Selling Proposition, de reden waarom jij anders bent dan de anderen. Als je dit op de homepagina zet, zullen potentiële klanten misschien meer geïnteresseerd zijn om bij jouw webshop te kopen en niet verder te zoeken. Zalando heeft dit ook op hun website (webshop laten bouwen). Op de homepagina staat bovenaan de USP.

Potentiële klanten komen hier bijna altijd op terecht. Je moet er dus voor zorgen dat hier alle belangrijke informatie opstaat - webshop laten bouwen. Je moet hier ook meteen vertrouwen proberen te winnen zodat ze verder gaan op jouw webshop en niet terug op zoek gaan naar een andere. Dit is een opsomming met alle belangrijke informatie die je op de homepagina kan zetten:Logo, USP’s, Verschillende categorieën, Populaire producten, Betaalmethodes, Korte omschrijving van de webshop, Info over bedrijf, Van waar kwam het idee, Geschiedenis…Als de potentiële klant voor de eerste keer op je webshop komt, weet hij nog niet veel over wie je bent en wat je doet.

Als hij je niet vertrouwt, zal hij ook geen product kopen. Er zijn verschillende manieren waarmee je dit kan doen. Zo kan je reviews van klanten ergens op je pagina laten verschijnen. Mensen geloven elkaar sneller dan dat ze een bedrijf geloven. Als een bedrijf zegt dat ze goed zijn, weten de klanten niet of dit echt waar is.

Nieuwe Webshop - Online Verkopen Aan Je Bezoekers? - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Het is ook belangrijk dat je voldoende reviews hebt. Je kan zo na de bestelling van een product vragen aan de klant om een review te schrijven of een rating te geven over de ervaring die hij of zij had op jouw webshop. Dit kan je best doen nadat een actie is afgerond.

Verplicht de klant niet om dit te doen omdat het dan heel indringend over komt. De betaalmethodes zichtbaar maken kan ook een goed begin zijn om het vertrouwen te winnen. Klanten weten graag dat hun geld goed en op een betrouwbare manier wordt overgemaakt. Het liefst van al zien ze op de betaalpagina dan iets vertrouwd zoals Bancontact, Maestro, Mastercard of Visa staan. webshop laten bouwen.

In 8 Stappen Je Eigen Kledinglijn Opzetten Met Je Eigen Webshop - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.comWebshop Laten Maken - Online Marketing - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

i, DEAL en Paypal zijn ook populaire betaalmethodes om online te betalen. Als hier een manier staat waar de klant niet vertrouwd mee is of nog nooit van heeft gehoord, zullen ze sneller afhaken en naar een andere webshop op zoek gaan omdat ze dit niet vertrouwen. Social media is ook een goede manier om vertrouwen te winnen.

Bouw Je Site Met Website Builder - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

17 Krachtige Manieren Om Je Woocommerce-webshop Sneller ... - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.comBouw Je Site Met Website Builder - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Hier kunnen ook reviews op komen waardoor het vertrouwen van nieuwe potentiële klanten ook sneller gewonnen is. Als je actief bent op social media, moet je er ook voor zorgen dat dit professioneel gedaan wordt. Het moet relevant zijn voor de bezoeker dus een Twitter-pagina waar niets op gepost wordt, heeft niet veel extra waarde voor de potentiële klant.

Als hij erop heeft geklikt, heeft hij al wel interesse. Op deze pagina mag niet te veel extra staan. Het moet overzichtelijk en rustig zijn zodat alle informatie duidelijk naar voor kan komen en de potentiële klant niet steeds moet zoeken als hij iets over het product wilt weten. Geef een duidelijke beschrijving van het product met alle specificaties en zorg er ook voor dat er altijd een foto bij het product staat.

Webshop Laten Bouwen - Online Marketing - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.comEen Webshop Starten, Hoe Begin Ik Eraan? - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Hier kan je ook reviews van andere klanten toevoegen waarop zij hun mening geven over het product. Als het product toch niet is wat ze zoeken, kan je ook gerelateerde producten aanbieden. Zet deze duidelijk zichtbaar bij op de productpagina. Als ze verder zoeken, is de kans groot dat ze hierop klikken en dat product ook bekijken.

In 8 Stappen Je Eigen Kledinglijn Opzetten Met Je Eigen Webshop - Webshop laten bouwen? StudioCalypso.com

Als de klant uiteindelijk toch heeft beslist om iets te kopen en een product in het winkelwagentje heeft gedaan, is de verkoop nog niet helemaal rond. De klant moet nog betalen en hier kan hij ook nog afhaken. Zorg er dus hier ook voor dat het eenvoudig en overzichtelijk is.

Het is ook belangrijk dat je transparant bent. Als de klant denkt dat de bestelling rond is en hij een prijs heeft die hij wilt betalen, zorg er dan voor dat hier op het einde niet opeens 5 euro verzendkosten bij komen. Transparant zijn is dus de boodschap. Laat dit ergens in het begin van het betalingsproces weten zodat de klant dit bij het totale bedrag kan optellen en niet pas op het einde merkt als hij op het punt staat om te betalen.

Als bezoekers van je webshop zien dat vorige klanten hier tevreden over zijn, zullen zij ook geneigd zijn om hier iets te kopen. Het is een soort van Word of Mouth. Andere klanten maken reclame voor jouw webshop door een goede beoordeling te geven. Als hier een slechte beoordeling tussen staat, is het belangrijk dat je dit probleem zo snel mogelijk aanpakt zodat andere potentiële klanten hierdoor niet naar een andere webshop gaan.

More from SEO, Email marketing