Lasersnijden Van Plaatmetaal - Staal, Rvs En Aluminium - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Published Oct 19, 22
6 min read

Metaal Lasersnijden: Hoe? - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Afhankelijk van het materiaal en de wensen van de klant kiezen wij voor de meest gunstige bewerkingsmethode. Onze opdrachtgevers vinden een snelle levering heel belangrijk. Dumaco levert de juiste kwaliteit tegen lage kosten. Wij hebben grote partijen staal, RVS en aluminium op voorraad waardoor we snelle levertijden garanderen. Onze lasersnijmachines draaien 24/7 en worden voortdurend gecontroleerd en doorontwikkeld ter verbetering van de nauwkeurigheid en productiesnelheid.

Door ons uitgebreide machinepark en de landelijke verspreiding van onze filialen zijn wij een one-stop-shop voor onze klanten. Hierdoor zijn we in staat om – naast het lasersnijden – een compleet productieproces aan te bieden waardoor er minder toeleveranciers nodig zijn in de keten. Een kortere keten levert productievoordelen op, meer efficiency en lagere kosten.

Dit houdt in dat de leveringsbetrouwbaarheid, snelheid en kwaliteit door Dumaco zelf gewaarborgd wordt. Wil je iets laten lasersnijden? Of heeft u advies en ondersteuning nodig bij een ontwerp? Onze betrokken specialisten hebben kennis van zaken en adviseren en helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor de mogelijkheid.

In de praktijk zien we vaak dat iemand nog lang niet zo bekend is met een BRM lasermachine als hij of zij denkt. Bij het zien van de mogelijkheden tijdens een demonstratie gaat er dan ook vaak een wereld voor je open. Op zich is dat ook niet gek - lasersnijden metaal. Hoe de machine werkt verteld namelijk nog niet hetzelfde als wat je er allemaal mee kunt! “Een lasermachine is een CNC machine waarmee je vele materialen kunt bewerken”…Juist.

Wat Is Lasersnijden? - Wij Leggen Het U Graag Uit! - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Een BRM lasermachine wordt door je computer aangestuurd, CNC noemen ze dat. En dat bewerken? Dat betekent eigenlijk laser graveren, laser markeren en lasersnijden. Dat zijn de bewerkingen die de machine op je materiaal maakt. Maar hoe doet de machine dat? De lasermachine wordt aangevoerd door een laserbuis. Vandaar ook; laser machine.

Deze straal kunnen wij, mensen, niet met ons blote oog zien. Daarom zit er in een BRM lasermachine ook een Red dot pointer. En eigenlijk zegt die naam ook al genoeg; de laserstraal wordt aangeduid met een rode stip. Door middel van de verschillende instellingen die je je lasermachine meegeeft bewerkt hij je materiaal.

Je kunt een lasermachine misschien het beste vergelijken met een freesmachine, al zitten er meer voordelen aan een lasermachine. Zo raakt een lasermachine bijvoorbeeld jouw materiaal niet aan waardoor er weinig snijverlies is, en is een lasermachine heel onderhoudsvrij en nauwkeurig. Dat antwoord lijkt oneindig. Of het nu gaat om acrylaat laser graveren, hout lasersnijden of metaal markeren; de mogelijkheden zijn eindeloos - lasersnijden metaal.

En zelfs dat is nog maar een greep uit de mogelijkheden. Al deze materialen kun je lasersnijden, laser graveren of laser markeren. Zo personaliseer jij moeiteloos jouw producten. Voor meer informatie verwijzen we je graag eens naar onze materiaalpagina. Toch zijn er ook producten die je niet kunt bewerken, zoals carbon of PVC.

Lasersnijden En Graveren - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Lasersnijden Van Plaatmetaal - Staal, Rvs En Aluminium - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.beLasersnijden En Graveren - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Ook imitatieleer (pvc houdend) wat chroom bevat verdient alle alertheid. Ook deze valt onder de materialen die gevaarlijke stoffen bevatten. Je kunt je afvragen; waarom zo’n lasermachine? Wat is hier nu het voordeel van? De vrijheid van de vormen die je gebruikt is groot. Heel erg groot. Als je kijkt naar een freesmachine heb je bijvoorbeeld altijd te maken met ronde hoeken doordat de freeskop rond is.

Die laserstraal die door het materiaal gaat is namelijk 0. 1mm groot, en dus ook even nauwkeurig. Rechte hoeken zijn dan ook een fluitje van een cent. Daarnaast is snelheid ook een heel groot voordeel. Alle voordelen en verschillen tussen freesmachines en lasermachines hebben we voor je op een rijtje gezet in een andere blog.

Plexiglas is een helder gegoten acryl, is geschikt voor toepassingen waarbij transparantie vereist is. Dit is verkrijgbaar met een gekleurde coating op de achterkant, deze kunnen wij ook bewerken door de achterzijde van de gravure in te lakken. Acryl voor speciale toepassingen: zoals voor bewegwijzering, deze voldoet aan de wettelijke eisen voor veiligheidsborden, voor binnen en buitengebruik.

Het graveren van hout is een erg mooi proces, waarbij de afbeelding zichtbaar word door het inbranden van het hout. ​Producten / toepassingen waar u zoal aan kunt denken die Frontstyle kan leveren ​zijn bijvoorbeeld borden voor binnen, interieurdecoratie, modeaccessoires, kunst en nijverheidsproducten, relatiegeschenken, prijzen en trofeeën, Het MDF heeft een homogene vezelstructuur en de hoge vezeldichtheid dit geeft de mooiste resultaten, hierdoor erg geschikt voor de fijnste details.

Fabsheet: Lasersnijder - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Welke Materialen Kan Een Laser Graveren, Snijden En Markeren? - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.beLasersnijden: Wat Is Er Allemaal Mogelijk? - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Het materiaal is oneindig toe te passen denk hierbij aan bijvoorbeeld merklabels, Ook leveren wij complete producten/relatiegeschenken die voorzien kunnen worden met logo/tekst. ​Wolvilt is een materiaal dat ook steeds meer in de architectuur toegepast word, maar ook in de mode en decoratieve producten. Het is duurzaam, geluidsabsorberend en maatwerk is mogelijk.

Wat Is Lasersnijden En Waarvoor Wordt Lasersnijden Toegepast? - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.beMetaal Lasersnijden: Hoe? - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Door middel van de laser kun je zelfs de kleinste details worden uitgesneden, met een transferpers word het op het textiel aangebracht. Tevens kunnen wij voor u ook de kleding leveren. Synthetisch leer voelt soepel en zacht aan, heeft een matte natuurlijke uitstraling. Verkrijgbaar in de vier kleuren Buckskin, Chestnut, Bay Brown en Black.

Lasersnijden is een techniek waarmee wij kunststof materialen door middel van een laser zeer nauwkeurig kunnen bewerken. Het kunststof wordt geheel op maat en naar uw wens gesneden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een laserbundel waar een laserstraal in zit, deze laserstraal heeft een zeer hoge intensiteit. Doordat de laserstraal een breedte van slechts een tiende van een millimeter heeft, kan er zeer nauwkeurig gesneden worden.

Doordat de laser contactloos werkt, treedt er nauwelijks braamvorming op. Het is mogelijk om veel verschillende kunststoffen bij ons te laten lasersnijden, hiernaast ziet u overzicht van verschillende soorten kunststoffen.

Snijmeesters - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

Wat Is Lasersnijden? - Wij Leggen Het U Graag Uit! - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.beLasersnijden En Graveren - Lasersnijden Metaal - Voet-Lasercutting.be

levert plaatmaterialen van kunststof, hout, papier en karton om te lasersnijden en -graveren. We selecteren materialen die interessant, mooi en nuttig zijn en bieden ze alleen aan als ze goed te laseren zijn. Je kunt ze bestellen op verschillende standaardafmetingen die passen in de gangbare lasermachines. Alles is bestelbaar vanaf één exemplaar, maar er zijn ook interessante kortingen bij grotere hoeveelheden.

eu is ontstaan als dochteronderneming van de lasersnijservice snijlab. nl. We delen in haar kennis en logistieke netwerk en hebben meer dan 10 jaar ervaring met deze materialen en laserproducties. Waar Snijlab klanten dient die direct onderdelen nodig hebben bedient lasersheets. eu de klanten die zelf willen lasersnijden. Wij zijn er voor makers, ontwerpers, onderzoekers, ontwikkelaars, kunstenaars, maquettebouwers, modelbouwers, scholen, fablabs, universiteiten en ieder ander die een plaatmateriaal nodig heeft.

We willen je via deze blog graag vertellen over de technieken die we gebruiken. In eerdere blogs kwamen sublimatie en zeefdruk reeds aan bod, maar vandaag hebben we het over lasersnijden. Gezien het woord lasersnijden bij veel mensen bekender klinkt dan bijvoorbeeld sublimeren, is het aanlokkelijk om meteen uit de startblokken te schieten met details, experimenten, leuke projecten, beginnersfouten, voor- en nadelen, … en hoewel we dat met ons productverhaal over de Dageraat al een beetje deden, willen we hier toch een stapje terugnemen en met de basis basis beginnen.