Hoe Kom Ik Hoger In Google? 8 Tips - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Published Mar 19, 22
6 min read

Bovenaan En Hoger In Google Komen Met Je Site? - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Digital Business Advisor - Internetmarketing & Webdesign

Schotensesteenweg 399, 2100 Antwerpen
0489 00 37 77
Bovenaan in Google

Hoewel hoog in Google staan veel bezoekers oplevert, betekent dat nog niet dat het ook daadwerkelijk veel oplevert. Geld investeren in iets wat niet werkt is niet cool. Hoe zorgen we ervoor dat online marketing bijdraagt aan het behalen van uw doelstellingen? Dat betekent dat er niet alleen gekeken moet worden dan bezoekersaantallen, maar naar wat het aan het einde van de streep oplevert - bovenaan in google.

Hulp bij het behalen van maximale marketing resultaten met content marketing? Heeft u hulp nodig of wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem gerust contact op of vraag een gratis advies t. w.v. €1. 500,- aan.

Google is in Nederland veruit marktleider als het gaat om het zoeken van informatie op het internet. Ook onder jouw doelgroep is de kans groot dat zij als eerste bij Google te rade gaan. Goede vindbaarheid en een hoge positie in Google zijn dan ook kritische succesfactoren voor jou als zzp’er - bovenaan in google kosten.

Die zijn er grofweg in twee varianten: Betaalde zoekresultaten die je kunt kopen via Google Ads (SEA). ‘Organische’ zoekresultaten waar je minder invloed op hebt, maar die ook niks kosten (SEO). De betaalde advertenties staan bovenaan de zoekresultaten en worden aangeduid met 'advertentie' voor de url. De gratis resultaten volgen daarna.

Seo Stappenplan - Zo Kom Je Bovenaan In Google [Anno 2022] - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Het zijn eigenlijk advertenties die je kunt inkopen op zoekopdrachten. Via het advertentieplatform van Google kun je per zoekopdracht aangeven wanneer jouw advertentie wordt getoond en aan welke doelgroep. Jij betaalt vervolgens alleen als er op jouw advertentie wordt geklikt en er een bezoeker naar jouw site komt. Voor alleen de vertoning van de advertentie hoef je dus niet te betalen.

En hoe hoger je in Google staat, hoe groter de kans dat mensen klikken en je website bezoeken. Hoewel SEO echt een specialisme is, is er ook heel veel wat je zelf kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een handige tool zoals SEO Start van Mijndomein. Deze tool (gratis voor klanten) scant je website en geeft een handig overzicht met tips en opdrachten.

Het enige wat jij nog hoeft te doen, is aan de slag gaan! Zijn jouw teksten geoptimaliseerd? SEO kijkt naar alle kanten van je website: de techniek erachter, maar ook wat je op je website hebt staan. Waar moet je beginnen met verbeteren? Naast een technisch optimale website is het voor een hoge positie ook belangrijk dat de teksten op jouw website goed zijn.

Anders vindt Google jou niet. Lees hier meer. Hoe populair is jouw website? Naast jouw eigen website kijkt Google ook nog eens naar vele andere websites om de positie van jouw pagina in de zoekresultaten te bepalen. Wanneer veel relevante websites via een linkje jouw website vermelden, heb je meer kans om hoger in Google te verschijnen.

Hoger In Google: 1e Stap Naar Meer Klanten - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Hoe meer aanbevelingen, hoe hoger je verschijnt. Meer website bezoekers? Vergelijk snel en gemakkelijk 4 online marketing bureaus bij jou in de buurt - hoog in google. Meer interessante artikelen .

Voor de doe-het-zelvers: hoe kom je nu hoger in Google? Oke, je weet nu globaal gezien hoe je met je website hoger in Google kunt komen. Maar wat nu als je daar zelf met je website aan de slag wil? Daar is een hoop know-how voor nodig. Het Google algoritme bepaalt de posities van je website in de zoekmachine namelijk aan de hand van talloze factoren.

Wellicht denk je, een website optimaliseren, wat betekent dat nu precies? Hoe optimaliseer je een website? Simpel gezegd komt dit neer op het aanpassen van website code en de inhoud van je website op een manier zoals Google het graag ziet. Zo is er bepaalde HTML code nodig om Google je teksten en afbeeldingen goed te laten begrijpen.

Hieronder gaan we dieper in op de relevante factoren om hoog in Google te komen. Zoekmachine optimalisatie en het SEO vliegwiel Deze factoren zijn grofweg in diverse categorieën te onderscheiden. Te samen vormen deze categorieën wat wij het SEO vliegwiel noemen. Het werkt als volgt. Als je jouw tijd steekt in het optimaliseren van een van de categorieën, komt dit vliegwiel een beetje op gang.

Hoger In Google? Een Praktijkcase En Gratis Tips Voor Meer ... - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Voor SEO is het dus belangrijk dat alle relevante aspecten op de website geoptimaliseerd worden. Deze factoren worden onder verdeeld in de volgende categorieën: content (de tekst en afbeeldingen op een website), technisch (de technische werking en website code) en autoriteit (komen we later op terug) - hoog scoren in google. Daarbij is een overkoepelde thema de gebruiksvriendelijkheid van een website.

Gebruiksvriendelijkheid is daarbij erg belangrijk. Hoger in Google komen met content marketing Bij content marketing gaat het om het plaatsen van content op je website. Denk daarbij aan teksten, afbeeldingen en filmpjes. Content is hoe je informatie aan de bezoeker overdraagt. Veel mensen die Google gebruiken zijn op zoek naar informatie.

SEO en content marketing Voor goede SEO content is het belangrijk om de informatie die je in je teksten hebt staan zo relevant mogelijk te maken voor je doelgroep. Daarnaast is het slim om belangrijke keywords op strategische plaatsen in je teksten op te nemen. Dit zijn zoekwoorden waar je doelgroep veel op zoekt binnen Google.

Voor een zoekwoordenanalyse uit om de beste keywords te vinden, en schrijf een tekst van minimaal 500 woorden die zoveel mogelijk relevante informatie over dat zoekwoord en jouw bedrijf of product geeft. Plaats daarbij het zoekwoord in een HTML ‘h1’ header, en laat dit zoekwoord ook enkele keren in de tekst zelf terugkomen.

Hoger In Google - Zoekmachineoptimalisatie - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Deze pagina wordt vervolgens opgepikt door de zoekmachines en zal hoger voor dat zoekwoord ranken. De pagina is daarmee een soort van lokkertje binnen de zoekmachines om bezoekers naar je website te trekken. Website hoger in Google met technische optimalisaties Bij technische optimalisaties gaat het vooral om de website snelheid, structuur en gebruikte code.

Je moet goed bekend zijn met de manier waarom websites in elkaar steken. Wanneer je die kennis mist, is het dus niet aan te raden hier zelf mee aan de slag te gaan. In dat geval adviseren we je om je webbouwer om hulp te vragen. Hoog in de zoekmachine met linkbuilding Het laatste fundament van zoekmachine optimalisatie is de autoriteit die je website heeft.

Linkbuilding nog een keer uitgelegd Bij de autoriteit van een website gaat het om de linkvermeldingen van een website op andere websites. Een bekende reisorganisatie als TUI zal op veel andere websites genoemd worden, inclusief link naar de website. Denk aan reisblogs, sites met reviews, of vergelijkingssites. Iedere link op een andere website kun je zien als een stem op die website.

Daarbij is het wel belangrijk dat deze andere websites ook relevant aan jouw website zijn. Zelf met linkbuilding aan de slag Zelf met linkbuilding bezig zijn is lastig. Als groot online marketing bureau beschikken wij over een uitgebreid netwerk aan partners om links op externe websites te kunnen plaatsen. Wat je wel zelf zou kunnen doen, is regelmatig goede content schrijven.

Hoe Krijg Ik Mijn Website Hoger In Google - Google Ranking Verbeteren met Linoua.com

Periodiek je website optimaliseren Om hoger in Google te komen is het belangrijk om te begrijpen dat dit een continu proces is. Het gaat dus niet om een eenmalige klus, maar op periodieke (veelal maandelijkse) werkzaamheden. Wij werken daarom in abonnementsvorm voor onze klanten, waarbij we maandelijks een optimalisatieslag maken.